Pri tako pestri ponudbi senčil, kot je danes je res težko izbrati tista ta prava senčila za vaš dom, na trgu so rolete, plise zavese, žaluzije, navadne zavese in še bi lahko našli, od vas pa je odvisno, kaj bi bilo primerno za vaš dom. 

Če bi se mene vprašalo je veliko odvisno od tega, kje živite, je to mesto ali podeželje. Je to kraj, kjer imate blizu hiše ali stanovanja cesto ali sprehajalno pot. Vse to so faktorji, kateri še kako vplivajo kakšna senčila boste izbrali. 

Določena senčila imajo določene prednosti, ker so meni najljubše rolete, pa poglejmo njihove prednosti:

  • Obstojnost je sigurno velika prednost, ki so rolete imajo, tako se lahko montirajo na novogradnjo ali pa že na obstoječe fasade.
  • Preprosto vzdrževanje, ki ga praktično ni, saj jih je potrebno samo občasno malo pobrisati in to je to.
  • Praktične za uporabo, lahko imate ročno ali pa električno upravljanje.
  • Rolete nudijo tudi toplotno izolacijo.
  • Popolna zatemnitev prostora, ki pri nekaterih senčilih ni možna.

To so prednosti, ki so prepričale mene, ker mi enostavno ogromno pomeni, da imam popolno zatemnitev prostora in da izgledajo naravno, ker je moj službeni delavnik tudi ponoči in tako se moram naspati po dnevi, ko je svetloba. Tako spustil rolete in moje spanje slede svetlobe in zvokov ni moteče. Zelo blizu vsem prednostim so tudi žaluzije, vendar ko sem se odločevala, ali rolete ali žaluzije, so mi prve bi le bolj primerne za moja okna, dajale so mi več toplote in lepši izgled. 

Katera senčila pa boste vi izbrali, pa je predvsem najbolj pomembno, da gledate po uporabnosti in situacijo v kateri živite, kajti to vam bo prineslo tisti mir in svetlobo ali temo, ki jo potrebujete. Naj vas ne zanese modna muha, ker bo drugo leto drugačna, vi pa boste razočarani, ker vaša senčila ne bodo služila vašemu namenu, zato ali bodo na oknih rolete ali žaluzije je vaša odločitev.