Dedek je pred kratkim izvedel, da je zbolel za rakom. Zdravnik mu je podrobno razložil za kaj gre in postopek zdravljenja. Poleg spremembe življenskega stila bo potrebna tudi kemoterapija, saj le kombinacija obeh omogoči izboljšanje bolezni. Na srečo je dedek zelo pozitiven človek in je prepričan, da mu bo kemoterapija pomagala. Odločil se je, da bo spremenil kar nekaj navad, in sicer:

  • Prenehal bo kaditi
  • Jedel bolj zdravo
  • Več se bo gibal

Zdravnik je predlagal, da zdravljenje prične takoj in prva kemoterapija je bila že naslednji teden. Dedek si je želel čimprej ozdraviti, zato je že komaj čakal. Ko sva vstopila v bolnišnico so naju pospremili do onkološkega oddelka in usmerili v sobo. Ker kemoterapija poteka nekaj časa, sem se odločila, da ostanem z njim. Da bi si kratil čas sem s sabo vzela njegove najljubše križanke in knjigo. 

Skupaj sva reševala križanke in se veliko pogovarjala. Pripovedoval mi je njegove življenske zgodbe, ki so bile polne dogodivščin. Minilo je že nekaj časa in prva kemoterapija je počasi prihajala h koncu. Ustal je, si pretegnil noge in vprašala sem ga kako se počuti. Rekel je da kar v redu, saj je kemoterapija šla hitro mimo. 

Ker bo zdravljenje trajalo nekaj časa in bo kemoterapija vstopila v njegovo rutino, sem se odločila, da mu kupim tablico na kateri bo lahko gledal filme. Žal ne bom ogla bit vsakič z njim, tako da si bo z gledanjem filmov kratil čas. Dedek se je res držal svojih zaobljub in spremenil način življenja. Ponosna sem bila na njega, da je bil tako vztrajen in pozitiven skozi cel postopek zdravljenja.

Mislim, da mu bosta kombinacija bolj zdravega načina življenja in kemoterapija res pomagali premagati bolezen. Veselim še mnogih let z njim in poslušanja njegovih življenskih zgodb.